Trans Siberië Express 2019

Trans Mongolië Express

 

Trein Moskou - Ulaanbaatar - Beijing

De Trans Mongolië Express is de trein van Moskou naar Beijing, die via Ulaanbaatar (de hoofdstad van Mongolië) rijdt. Het is juist het traject door Mongolië (al dan niet met stop in Ulaanbaatar) die de Trans Mongolië Express tot een erg populaire reis maakt. De Trans Mongolië Express, oftewel trein #6, rijdt tweemaal per week van Moskou naar Ulaanbaatar. Voor het traject wordt ook gebruik gemaakt van trein #4, welke exact dezelfde dienstregeling heeft, maar na een korte stop in Ulaanbaatar direct doorrijdt naar Beijing. Het afgelegen Mongolië is bijna alleen per trein en vliegtuig bereikbaar. Een stop in Ulaanbaatar (ook wel Ulan Bator en Ulaan Baatar geschreven) is een absolute aanrader. Maak kennis met de schitterende natuur en eeuwenoude cultuur van Mongolië!

Dunstbevolkte land ter wereld

Mongolië: Dit uitgestrekte land ligt ingeklemd tussen Rusland en China. Mongolië is het dunst bevolkte land ter wereld; de pure leegte van het land is ronduit indrukwekkend. Mongolië kent grofweg 2 delen, het groene noorden met fantastische landschappen en het droge zuiden waar de Gobi Woestijn zich bevindt. De Trans Mongolische spoorlijn (een enkel spoor!) loopt dwars door de Gobiwoestijn en alleen daarom al een speciale beleving. Eenmaal aangekomen bij de Chinese grens wordt de gehele trein in een grote loods gerangeerd, waar de onderstellen van de wagons één voor één vervangen worden. China heeft namelijk een andere spoorbreedte. Tegelijkertijd wordt het Mongoolse restauratierijtuig vervangen door een Chinese, zodat gedurende het laatste stuk naar Beijing met stokjes gegeten kan worden...

Lijkt het u wat, zo'n reis met de Trans Mongolië Express? Bezoek dan eens een gratis reispresentatie over deze magische treinreis!

Route Trans Mongolië Express

 

route trans mongolie express