Datong

> Als tussenstop bij Transmongolië Express

Arbeidersstad Datong

In de arbeidersstad Datong vindt u het echte Chinese leven terug; verkeerschaos, hutongwijken en Chinezen die nauwelijks Engels spreken. De stad staat vooral bekend om de vele kolenmijnen die het gebied rijk is. Tijdens de Noordelijke Wei Dynastie was Datong de hoofdstad. Door de gunstige ligging nabij Mongolië was dit een welvarende handelsstad.

Kloosters, grotten en pagodes in Datong

De mooiste bezienswaardigheden en restanten van de welvarende stad Datong, zijn buiten de stad te vinden. De meest bekende is het imposante hangende klooster. Dit klooster vindt u op een unieke locatie, letterlijk hangend aan een steile klifwand. Een andere belangrijke bezienswaardigheid net buiten Datong zijn de Yungang Grotten (Cloud Ridge Caves). Deze bijzondere grotten zijn in de berg uitgehakt en bevatten meer dan 50.000 beelden van Boeddha. Ook de houten pagode uit de 11e eeuw is een bezoek waard. Dit is een van de oudste en hoogste (97m) houten pagodes van China.

Overblijfselen van een oud keizerrijk

In Datong zelf vindt u weinig terug van het oude keizerrijk, hoewel er enkele interessante bezienswaardigheden bewaard gebleven zijn binnen de muren van de oude stad. Zo vindt u hier tegelmuren met drakenversieringen, een overblijfsel van een keizerlijk paleis. Daarnaast kunt u de Shanhua Tempel en het indrukwekkende Huayan klooster bezichtigen. Dit klooster bestaat uit 2 delen en doet tegenwoordig dienst als regionaal museum.

 

Bekijk hier de andere tussenstops in China

china-datong-hangende-klooster DATONG