Treincoupés en klassen

Nadat je de route en tussenstops gekozen hebt, kies je een bepaalde klasse in de trein. Ook hierover vertellen we je graag meer!

Kies de gewenste klasse voor jouw Transsiberië Express reis: 1e of 2e klas coupé. Je kunt voor de overige treinreizen altijd in overleg met je reisspecialist voor de gewenste klasse kiezen.

De meeste treinen hebben vierpersoons slaapcoupés. Je deelt dus al snel een coupé met andere reizigers. Wil je dat niet dan is het aan te raden om de andere bedden ‘af te kopen’ zodat je zelf je eigen coupé hebt. In de treinen waar wel een eersteklasse rijtuig aanwezig is, betaal je meer per bed/ plaats, maar zijn maar 2 plaatsen per coupé. Derdeklasse rijtuigen hebben geen gesloten coupés, maar stapelbedden met gordijnen aan het gangpad. Qua privacy en ruimte dus een stuk minder, terwijl het prijsverschil tussen derde en tweede klas relatief klein is.

Tip voor lange mensen: Kies i.om. je reisspecialist altijd voor een beneden bed aangezien de bedden vaak 180-190 cm lang zijn en je beneden dan meer plaats hebt om je benen schuin te leggen!

Plattegrond rijtuig/ wagon Transsiberië Express

wagon indeling transsiberie express

 

Doorsnede treincoupé

 

 

– 1e klasse (SV): 2-persoonscoupé. De meest rustige en vaak schoonste rijtuigen. Er verblijven 18 personen in een rijtuig, waardoor u met minder mensen de was- en toiletgelegenheden deelt. Qua luxe of service geen verschil met de 2e klasse. In een enkele trein vindt u douchegelegenheid in de 1ste klas.

 

Coupe_1ste-klas-300x225

1ste klas coupé Transsiberië Express

 

– 2e klasse (Kupe): 4-persoonscoupé. Er verblijven 36 reizigers in een rijtuig. Reis je in deze coupé dan kunnen er op elk traject andere reizigers in je coupé meereizen. Wil je liever de coupé voor jezelf hebben? Boek dan een 1e klas coupé tegen een toeslag of koop de andere plaats(en) af.

 

2e klas coupé Transsiberië Express

 

– 3e klasse (Platskart): slaapwagon zonder coupés, als het ware een rijtuig vol bedden. Wordt veel door lokale forensen gebruikt. Deze coupés bieden weinig tot geen privacy (gordijntje) en zouden we je niet direct adviseren.

 

3eklas_trein_hardsleeper02

3de klas coupé

– Soft (Myagky): Luxe, grote coupé voor 3 personen, met eigen toilet en soms een douche. Maaltijden inbegrepen. Zéér prijzige coupé, slechts op enkele trajecten boekbaar.

 

Myagky

– Zitplaats (Sidyashy): rijtuig zoals in Nederland. Boekbaar voor dagtrajecten.

– Ticket zonder plaatsreservering (Obshy): goedkopere variant van de treintickets waarbij u bij het instappen in de trein moet afwachten of er plaats is. Wordt door sommige reisorganisaties aangeboden als goedkope tickets, neem dit risico niet!

Kijk hier voor meer informatie over de verschillende coupés en overige belangrijke zaken omtrent de Transsiberië Express.