Irkoetsk

> Als tussenstop mogelijk tijdens de Transsiberië Express en de Transmongolië Express reis.

Met de trein naar Irkoetsk? Irkoetsk is één van de oudere steden in Siberië. De naam Irkoetsk komt van het riviertje de “Irkoet”, welke de Angara rivier instroomt op de plek waar de stad gevestigd is. Irkoetsk werd als kleine nederzetting gesticht in 1651, maar kreeg al snel de status van stad als belangrijk doorvoerpunt op de handelsroute tussen Rusland, China en Mongolië. Dit is, weliswaar in mindere mate, nog steeds het geval. Veel mensen vestigden zich in Irkoetsk tijdens de Siberische goudkoorts. In het eind van de 19e eeuw gold Irkoetsk als verbanningsstad voor Russische politieke gevangenen en criminelen. Vervolgens maakte de stad een grote groei door met de komst van de Transsiberische Spoorlijn. Er is een mooie stadsexcursie door de stad te maken. Kijk ook eens naar  het vissersdorp Listvianka aan het Baikalmeer.

Hedendaags Irkoetsk

Nu heeft Irkoetsk een kleine 600 duizend inwoners. De meeste mensen kennen Irkoetsk van het Baikalmeer, dat op ongeveer 70 kilometer van de stad ligt. Buiten het Baikalmeer heeft Irkoetsk vrij weinig attracties, het is een doorsnee Siberische stad. Wel bezienswaardig zijn de traditionele Russische houten woonhuizen die her en der in het centrum te bewonderen zijn. Hoewel deze huizen ook in andere Russische steden te vinden zijn, heeft Irkoetsk er nog relatief veel. Ook bezienswaardig is het station van Irkoetsk. Het station ligt aan de Transsiberische Spoorlijn en is altijd vol leven. Per trein is Irkoetsk te bereiken met de Trans Mongolië / Baikal Express, welke op iedere oneven dag uit Moskou vertrekt en 4 dagen over de reis doet. Een vlucht van Moskou naar Irkoetsk duurt 6 tot 8 uur. Het tijdsverschil met Moskou is +5 uur.


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/transsiberieexpress.nl/httpdocs/wp-content/themes/siberie/footer.php on line 57