Severobaikalsk

> Als tussenstop mogelijk met de BAM express

Bezienswaardigheden Severobaikalsk

Niet-toeristisch en adembenemende natuur. Over de bezienswaardigheden van Severobaikalsk kunnen we kort zijn: het Baikalmeer en een flinke portie adembenemende natuur. Interessant detail: Severobaikalsk biedt in tegenstelling tot Irkoetsk (lees: Listvianka) een weids en niet-toeristisch stuk Baikal dat absoluut de moeite waard is. Men kan er overnachten in houten cottages letterlijk aan de oever van het meer, ’s middags een lijntje uitgooien, ’s avonds omoel vis roken of bakken op een barbecue, een frisse duik nemen en genieten van de natuur. Het is ook mogelijk om lange wandelingen te maken in het berglandschap waar Severobaikalsk direct aan grenst.

Noord-Baikal

Severobaikalsk werd gesticht in 1974 en heeft daarom geen noemenswaardige geschiedenis. De jonge plaats werd gebouwd voor en door spoorwerkers van de Buryat-divisie tijdens de constructie van de Baikal-Amoer Spoorlijn (ook wel kortweg BAM genoemd). De plaatsnaam verraadt de positie van de stad, letterlijk betekent Severobaikalsk “Noord-Baikal”. De BAM loopt namelijk voor een kort stuk langs de noordelijke oever van het Baikalmeer. Het Baikalmeer is erg rijk aan vis waardoor de plaats voorzag in voldoende voedsel – de eerste reden waardoor de Buryaten besloten zich er te vestigen. Imiddels heeft de stad 28.000 inwoners.


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/transsiberieexpress.nl/httpdocs/wp-content/themes/siberie/footer.php on line 57