Trans Mantsjoerije Express

De (gele) route van de Trans Mantsjoerije Express is de trein van Moskou naar Beijing. Deze trein loopt om Mongolië heen, dwars door Mantsjoerije naar de hoofdstad van China. De trein heeft dan ook relatief veel Chinese passagiers en opmerkelijk weinig toeristen. Het speciale van deze trein is de lengte van het traject – de trein rijdt letterlijk 7 dagen en 7 nachten lang tot de hoofdstad van China. De trein passeert Siberië om vervolgens bij de Russische stad Chita de Trans Siberische spoorlijn te verlaten. In laatstgenoemde plaats begint het Trans Mantsjoerije traject, het spoor dat zijn naam dankt aan de noord Chinese provincie Mantsjoerije (Manchuria). Zie de blauwe route!

De Chinese provincie Mantsjoerije

Mantsjoerije kenmerkt zich door dunbevolkte heuvelachtige landschappen met veel gras. Hieraan komt abrupt een einde bij aankomst in de Chinese miljoenenstad Harbin. Toch betekent de aankomst in het dichtbevolkte noordoostelijke deel van China niet het einde van mooie landschappen. Even na Harbin passeert de trein namelijk het plaatsje Shanhaiguan, waar de Chinese Muur de zee ingaat. Even later rolt de trein het Beijing Main Station binnen… Welkom in Beijing!

Het totale traject is slechts 300 kilometer korter dan die van de Trans Siberië Express. Voor de route door Mongolië heen, kunt u terecht op de Trans Mongolie Express pagina.

Meer weten of een reis maken per Trans Mantsjoerije Express? Bekijk dan eens website van treinreis-specialist voor Trans Mantjsoerije Routes, Tiara Tours.

Mantsjoerije express