Trans Siberië Express 2020

Treintypes in Rusland

Category: Blog Published: Sunday, 05 January 2014 Written by Super User

 

Zoals er vele treinen over het Trans Siberische Spoor rijden, zo zijn er verschillende treintypes. Een overzicht van de treintypes:

- Skory (sneltrein): treinnummers 1-170. De snellere en betere treinen van Rusland, die vooral lange afstandstrajecten doen zonder op ieder station te stoppen.

- Skory Firmenny ("firma"-sneltrein): dit zijn de beste en schoonste treinen op het Russische spoor met een betere restauratie en de beste provodniki. De treinen hebben een eigen naam gerelateerd aan het eindpunt, met daarop aangepast uiterlijk en inrichting. Bijvoorbeeld "Rossyia" (Trans Siberië Express, dé trein van Rusland), "Tikhy Okean" (Stille Ocean, trein naar Vladivostok), "Baikal" (trein van St. Petersburg naar Irkutsk) en "Kama" (de rivier waar Perm aan ligt). Dit zijn de duurste treinen van Rusland.

transsiberie express trein naar het Baikalmeer

- Passashirsky (stoptrein):  deze treinen stoppen over het algemeen op ieder station en zijn niet altijd de allerschoonste. Wél de goedkoopste!

- Elektrichka (lokale stoptrein): deze treinen rijden enkel binnen de stadsregio's, een soort trams/metro's.

- Hogesnelheidstrein (zoals de Sapsan): dagtreinen die Moskou en St. Petersburg met elkaar verbinden, veel gebruikt door zakenmensen.

Hits: 4035